tisdag 25 januari 2011

BATANUN


Tog blixten(sparken)till ica körde så björnfetta bara fladdra vid öra. Va kung spark före fick bra fäste gick snabbt men i allafall ja köpte kyckling som ja tänkte äta. Men naturligtvis köpte ja fel så man måste tina kyckling uslingen i 12 tim innan lagning. Va fanken är de för stil. Då ha jag fått äta den kl 6 imorn bitti.. Men så låg den där mammas korvstroganof längst in i frysen som ja kunde tina i pannan. Så ja koka lite pasta skiva nån banan till. Men tll maten åt ja nått underligt bröd som ja hitta på ica den hette BATANUN!! Det var stenhårt märklig fyrkantig form men riktigt gott bra tugg motstånd:D Så här stå de på paketet.

Lille Emad var bara 6 år gammal när han började arbeta i sina föräldrars bageri i Batanun vid Nildeltat. Han delar med sig av sina bardomsminnen genom att översätta smakerna till ett svenskt knäckebröd.
Emad Bayoumy grundade Pyramidbageriet 1991.
Va häftigt käka bröd med en härlig historia som bakgrund va tvungen googla vars Nildeltat ligg.

Nildeltat är det breda floddelta i norra Egypten där floden Nilen delar sig och rinner ut i Medelhavet. Det är ett av världens största floddeltan och det sträcker sig från Alexandria i väst till Port Said i öst, över 230 kilometer på medelhavskusten. Deltat börjar lite nedanför (norr om) Kairo. Det är ett rikt jordbruksområde med mycket hög befolkningstäthet:)
MÄKTIGT och det brödet hitta ja på ica vilken guldklimp.
Det är med Solros,pumpa,linfrön knäcke de va riktigt gott med ost.
Ser ju att de är Egyptiska krumelurer dvs Hieroglyfer på påsen hade inte behövt googla igentligen. Sen nilen visste ja ju att de va en flod men ja läste fel haha.

Nu blire gå se hockey kom igen MoDo krossa FBK!!!:-D

Inga kommentarer: