onsdag 4 november 2020

Tuffa tider för en del

 Hej! nu är jag tillbaka tänkte börja blogga lite uppdateringar om gymmet vad som hände med det.

Jag såg så fram i mot 2020 att det skulle bli det bästa året men det vart det värsta....

Har haft det tufft många gånger med gymmet men det har alltid löst sej på ett och annat sätt.

De två åren gymmet fick vara på det nya stället ökade det rejält,folk kunde ringa ibland på natten och prata om gymkort det var ett otroligt bra drag. Varje dag var man på folk att börja träna och intresset var grymt äntligen hade det lossna ordentligt allt slit hade gett resultat. 

En kompis va PT så han fick träna gratis om han öka flöde,ja hade ingen sån utbildning han va PT rätt många år kan de ha varit från 2015 körde nybörjare kurs nån gång per år så de va bra deal.

Blir nog han som kör igång ett gym igen i byn så småningom så de bli kung det.

Nu var det en spikrak pil uppåt och efter januari gymmet blomstrade, man var i Kramforsbladet och byns tidning Vibyggerå byalaget om gymsatsningen. Det gick så bra innan jul att man planerade byta ut och förnya maskiner.

Man gick nästan på moln då..

Men när de gick riktigt bra så gick löpbanden sönder snacka om typiskt men de var ett par år gammal men dels tro ja att det vart spänningsfall och de som tränade då flyttade banden och kopplade in så säkringar som gick stup i kvarten. 

Så de ringde mej och ja kom dit var halv irriterad för ja hade sagt till om att säkringar gick att det måste fixas så halva gymmet blev svart. Men det satt i sirap verkligen så fort det gällde gymmet hade liksom en del i lokalen ja hade gjort i pirattema men lyset gick inte att tända där inne,så man fick tända inne från ett lager. De hände ett par gånger att lyset släktes där och det vart kolsvart inne på piratdelen  men värst var när en gymmare som körde tunga benböj och det råkades släcka.

VOJ VOJ VOJ..

Men i allafall på löpbanden hade kretskort mm brunnit så de var bara att kasta snacka om typiskt löpband är inte så billig. Det var ungefär som man kastade bort en bättre begagnad bil..

Men tänkte att nu när det är så många som träna så gör ja en kalkyl då kan ja satsa och det såg bra ut det skulle gå hade räkna med fler som skulle börja träna. 

Sagt och gjort nya löpband var på väg löpbanden kom så ja monterade upp de men kunde bara koppla in ett. Elektriker var på väg att fixa varför propparna gick i lokalen men det tog 2-3 veckor innan gymmet blev prioriterat och ja kunde koppla in dom. Sen kom Corona vi fick första fallet i byn sen ett till och ett till blev färre och färre som tränade. Tillslut så köpte ingen månadskort för de hade fått order från arbetsplatser att inte utsätta sej för risk för smitta och gym med dålig luft där var risken hög.

Luften i lokalen var så dålig ibland att det imma igen fönster om man tränade ett par stycken samtidigt

Så man fundera vad tusan gör jag så ja testa kolla olika bidrag men egen företagare fick ingen hjälp alls och det var ingen som ville stödja gymmet förutom en kompis som gav lite bidrag som gjorde att hyran kunde betalas. De hade gått för lång tid så ja kunde inte skicka tillbaka löpbanden heller trots att de han bara användas i två veckor.

Tänk själv gå från ett full fungerat företag som ha vuxit år för år till botten på några veckor man såg sitt livsverk gå under. 

Så gymmet stängdes folk i byn börja knorra att korten måste frysas fick även det som råd. Men med hyra,avbetalningar på löpband,skivstång med vikter,roddmaskin,försäkring bla så såg ja att de här kommer aldrig att gå vägen den här gången. 

Testade ställa om verksamheten börja bygga badtunnor men de luktade för mycket av plast så han bara bygga en så ja kunde inte vara kvar i lokalen. Då förstod ja att gymmet är nu helt kört fick inte in en slant hade gjort en sån stor satsning så antingen avveckla eller gå i konkurs. Hade ett möte med idrottsförening i byn om en annan lokal och börja köra ett samarbete till hösten men vi kom fram till det att de var för osäkert läge pga av corona och med facit hand det ser inte bra ut nu.

Så gymmet vart avvecklat ha kört det sen 2008 tänk vad många sömnlösa nätter planeringar satsningar allt man ha byggt upp under åren försvann på mindre än 1 månad, herregud.

Många gym i söder som det går tungt för nu hoppas de klara det risken finns att det kommer bli tufft här med för gymkedjor och de få privata gym som finns kvar...

Ha gjort en hyllningsvideo så folk glömmer inte bort vad gymmet ha gjort för byn.

Satsade från en VSK stuga där man tränade som ungdom tänkte att tusan vad härligt om det fanns ett gym i byn. Så ja tog kontakt med en idrottsklubb men de var inte så intresserad,men då dök ett posthus upp så ja köpte det och köpte in ett komplett gym och körde igång. 

Förra julen kom ja på en rolig idè så jag delade jag ut 24st gratis gymkort körde en egen julkalender tänkte ha det som en tradition men den vart bruten direkt... Fredasmys hörnan kommer att komma tillbaka det behövs i dessa tider med lite roliga rim dikter😊

Vad ska ja göra nu när ja inte ha Pat`s Gym? De finns planer att börja bygga upp nått nytt vad de blir det är hemligt ha gjort research de senaste månaderna. Badtunnor kan ja bygga på vår och sommar på hösten blir det tuffare för att när man plasta då få det absolut inte börja regna eller va fuktigt i luften. 






Inga kommentarer: