lördag 7 november 2020

Laxton Ghost Sweden utreder Gästis i Bjästa

https://www.youtube.com/watch?v=EbpsRlZrmQw&t=1837s

Det finns ett spökhus i Bjästa som verka minst sagt hemsökt se den kopiera länken.
Ha tipsa Laxton en gång om Medskogstjärnen på Skuleskogen om de åker förbi för det är ju så nära två flugor i en smäll för det verka vara ett creepy place.. 

Här är berättelse om den som ja återberättar. 

Ungefär mitt på Skuleskogen övertvärar sockengränsen mellan Nätra och Vibyggerå den gamla landsvägen. På en liten kulle omedelbart öster om vägen låg den gamla avrättningsplatsen för Nätra och Nordingrå domsagor. Här kunde man ända fram till 1900-talets början se resterna av den gamla stupstocken.
Överallt där avrättningsplatser fanns, förband man dem i äldre tid med allehanda spökerier. Så också här. Traditionen har många berättelser om märkliga syner om upplevelser och just i stupstockens närhet och den strax nedanför liggande Medskogstjärnen.
Att denna kommer in i sammanhanget lär bero på att om det till de avrättade inte fanns några närstående personer som ville ta reda på den döda kroppen, sänktes den ned i tjärnen
Nu berättar traditionen att nattliga vägfarande vid färden förbi tjärnen kunde få se de avrättades kroppar irra omkring över vattnet. Där for också fegljus fram och tillbaka. Man trodde att det var de döda som då var ute för att söka efter sina avhuggna huvuden, som de inte kunnat återfinna. Det måste ha varit en makaber syn.
Inte endast vid tjärnen såg man liknande syner. Flera berättare meddelar att deras fäder berättat för dem om märkliga händelser som de själva upplevt. Berättas om att hästar och hundar som går vägen nära tjärnen reagerar konstigt de bli orolig och vill inte komma nära.  Så detta place Laxton nära E4an borde ni kolla upp de står en liten träkyrka mitt i tjärnen👻 

Inga kommentarer: