fredag 13 december 2013

Stormen Ivar

Hela dan gick man undra kommer de verkligen blåsa så jäkligt man ladda upp med värmeljus,ficklampa koka pasta i lådor och va förbered. Klockan vart 6 ingen storm kolla på aftonbladet live sändning då hade den slage till i Åre blåst av ett tak på en pub,då tänkte man va i helsike och den va på väg hit.
Klockan va kring 9 såg på Modo match man såg att nu va de inte vindstilla va som en bris.
Sen efter hockeyn käka man och la sej vila. kl 1 på natten vakna man av ett jädra dån och huset skaka typ och kolsvart ute.
Man tänkte att skulle de blåsa lite till skulle taket flyga av haha.
Men ja gick in kolla i gymmet å såg ett gult ljussken uppe vid berget såg ut som en större brand tänkte va tusan är de där..
Sen försvann de sen kom de tillbaka fast lite svagare så ja sprang hämta mobil knäppte några kort,stack ba ut armen och knäppte för de blåste så jäkligt. Sen såg ja ljusskenet liksom hade förflytta sej bakom molnen. Fast molnen gick snabbt och lågt strax över grantopparna men de såg knepigt ut..
Imorse så koka man kaffe me 2st värmeljus gick ganska snabbt få värme i koppen och ikväll laga man käk på stormkök ute haha. Va riktigt mysigt med ljus i gymmet när nå kompisar träna ida,de blev ett pass för de att komma ihåg länge:) Mormors takplåtar hade fare på huset så de här va värsta stormen päronen hade vare me om de trodde att huset höll på fara.. värsta e att ja tro inte de här va värsta stormen, de bli värre mycke värre lär bli en vinterstorm,eller nå annat som komma slå till hårt och då bli de strömavbrott mycke längre tid då komma vi kastas bakåt i tiden inga mobiler eller datorer komma funka,människan kanske få en ny chans gör om gör rätt typ:-D.






Inga kommentarer: