söndag 19 december 2010

Snön vräker ner




Ha vare ute ett par timmar skulle skotta parkeringen vid gymmet men såg att en traktor hade vare tage bort snön på parkeringen. Då fick man ett brett smile på läpparna måste man ju säga:)Kung då behövde ja bara ta bort snön framför gymmet. Dagens stjärna går till traktor chaffis!!
Sen börja ja skotta fram bilen på baksidan men snön va lätt så de gick ganska snabbt.
Men de va nog minst en halv meter snö. Sen börja problemet att ta sej in i bilen dörrarna va igen isad. Man bli ganska fundersam såg ut som att bilen hade stått i flera veckor men den hade bara stått 2 dar. Den va helt översnöad, igen isad ändå hade ja borsta av snön igår. De ha kommit jädra mycket snö men va hände med växthus efffekten kan man ju undra. De skulle bli mildare vintrar i hela sverige så man sålde ju iväg skotern. De ha ju vare kassa vintrar i flera år men någonting ha hänt nu med vädret. Ja ge mej fan på att de har nått med att göra alla försök att försöka styra vädret. Man ska inte hålla på med såna grejer. Senast i februari tog man till tekniken för att framkalla regn. I Pekingområdet hade man upplevt den värsta torkan på 38 år och veteskörden hotades. Därför bestämde myndigheterna att bespruta molnen med jodsilver för att framkalla regn på konstlad väg. Resultatet blev att snön vräkte ner okontrollerat och lamslog trafiken kring staden.
Så de kan inte vara bra att hålla på mixtra med vädrets makter.

Enligt en studie från Kanada tog det bara några månader för Europa att gå in i en istid för 13 000 år sedan så de kan ske igen.

Inga kommentarer: