onsdag 27 oktober 2010

Onsda och kattproblem i byn?


Halva veckan gått redan tiden går fort när man ha mycket att göra.
Håller på med badtunnan nu bland annat tänkte bygga klar den för plastning den här veckan. Om virket räcker till kan ja till lägga kan bli en tur till bygg max i helgen igen få välla si. Tyck de se lite knapert ut i brädhögen i allafall för lång sidorna. Tvärs över finns de kvar blev mycket över efter ja la golvet.

Yttermåtet på tunnan blir 2.75 lång och 2.05 bred sen djupet ha ja inte bestämt riktigt än. Standard på dom bruka va 110cm men tunnan ja hade förut vare 95.
De kan bli jädrigt bra när man plasta över bänkarna. Bli otroligt lätt att hålla rent då skräpet fastna i bankarna och under bänkarna i skrymsler och vrår.

Men nu till nått helt annat läste tidningen igår i ÖA att de är tydligen problem med vildkatter i byn vid Docksta skolan. De är en privat person som ha anmällt att de springer vilda katter ute på nätterna och att deras egna puttinutti katter och hundar ha fått kattloppor pga av de:-D Här är ett klipp från ÖA.
En jakt på förvildade katter har dragit igång i Docksta. Och känslorna är minst sagt blandade. Daniel B hör till de som inte uppskattar hur frågan hanterats.
Vi borde åtminstone ha fått information i förväg så folk kunnat hålla sina tamkatter inomhus, säger Daniel.

Enligt honom har han fått höra att en privatperson påstår att det finns många vildkatter och säger att de i sin tur sprider loppor till tamkatter i området.
Denne har sedan fått länsstyrelsen att fatta beslut om att det ska genomföras en sanering av katter med hjälp av fällor.

Daniel berättar att det är rena slumpen att familjens tamkatt inte avlivades i onödan.

– Vår katt, Felix som är kastrerad och 11 år, fångades i en fälla. Men som tur var kände jägaren som anlitats för jakten igen katten och körde den till min sambos bror, berättar Daniel.

– Om det verkligen är ett problem med vilda katter så kanske det kan vara rätt att fånga in dem. Men då borde vi åtminstone bli informerade om fällorna. Det gjorde man när det var problem med katter i Mjällom.

Djurskyddsinspektör Jan Bos på länsstyrelsen säger att det är polisens sak att sköta allt det praktiska kring kattjakten. Han påpekar också att djurägare egentligen är skyldiga att ha uppsyn över sina djur, även katter. Däremot är det inget tvång att katterna ska märkas med chip eller tatueringar.

De är en hyffsat vansinnig kattjakt eftersom de finns väll ett par hundra tam katter i byn och dom gilla hålla till vid området vid skolan och på andra sidan viadukten,va ju gammal såg där förut och de locka till sej mycke gnagare
och annan ohyra. Privat personen som ha anmält ha de han gör ja skulle tro att de inte är några vildkatter utan tamkatter som är okastrerade.
De värka ju va nått ny inflyttat och antagligast neröver där dom inte är van att en katt passera gårdsplan tidigt på morgonen. Ba nä nu djävlar är de en vildkatt ute och pillar på huset och en till och en till och en till och en till nä den där hade halsband.
Snacka om att göra sej ovän med alla i byn.
De va till och med på mittnytt intervju med två Docksta-bor och de va den mest kommenterade tidnigsartikeln i ÖA:-D
Checka in det här ELF Erina Freddan Loffe i fjollträsk haha:D
http://svtplay.se/v/2210448/manga_oroliga_pga_kattfallor
P.S markera länken kopiera klistra in längst upp i webbläsarn:D

Nu blire frulle sen full rulle tjing!

Inga kommentarer: