fredag 30 juli 2010

Dockstadagen



Riggar inför loppis ute på framsidan av gymmet på Docksta dagen. Tänkte bland annat imorn sälja några gamla skolbänkar och affisch tavlor typ från Vibyggerå skolan.
Sen på sidan om gymmet blir det parkering för Dockstadagen besökare tänkte ta en tia per bil. Gett dra ett rep över vägen in till gymmet för farsan och morsan tänkte ha husbilen där. Sen kan man veva ut markisen å ha några grejer där. Bli nog kanoners de här:) Den är gammal Dockstadagen här kommer lite snabb fakta den hette gammalt te bax Dockstadagarna.
Marknader har förekommit sedan medeltiden och fortfarande så finns dessa marknader ett exempel på detta är den marknad som ordnas under ”Docksta dagarna” varje år genom byn . Enligt sägnen skulle marknad ha hållits i Vibyggerå redan för mer än 500 år sedan. Marknadsdagarna var högtidsdagar som man långt i förväg planerade för. Den dagen hade tjänstefolket ledigt, man passade på att avtala om nya tjänster, man "bytte ringar" eller så nöjde man sig med att ta kontakt med ungdomen från andra trakter.
Så när ni går och kollar på gejer imorn så tänk på det är en historisk dag för alla Docksta bor:) Så här brukar de se ut

1 kommentar:

Anna sa...

Gött Pat, då e även jag som nyinflyttad påläst om dagen som komma skall =)