tisdag 26 januari 2010

Snöstormen


Var en sväng på macken och fick höra att det ska komma flera decimeter snö i hela landet.. De hade ja missa Till och med våran kära kommun hade haft ett katastrof möte om det fick ja höra. Ja hamnade med i den diskutionen jag och en långtradare chaffis som köpte en korv och en som jobba där. Det är en rolig mack de där man kan hamna med i en debatt om vädret och kommunen när man ska köpa nått gott:-D Vi kom överens om att kommunen suger och att vädret de nu duger haha inte fanken vill man ha mer snö nu..
Men så här stod de på Expressen. Nu har snöovädret dragit in över Sverige.
SMHI har utfärdat varningar för hela landet - och polisen uppmanar människor i de värst drabbade områdena att hålla sig inomhus.
- Går det att stanna hemma, så stanna hemma, säger Sture Strand, chef för trafikpolisen i Norrbotten.

Under eftermiddagen drog snöovädret in över de norra delarna av landet, med prognoser om upp till tre decimeter nysnö och vindstyrkor på 25 meter per sekund.
- Det har anträtt svensk mark nu, säger John Ekwall vid SMHI till Expressen vid 15.30-tiden på tisdagseftermiddagen.
Snön har börjat att falla över Lappland och en bit ner. Än så länge i relativt små mängder. Men det är bara början. Däremot har det börjat blåsa rejält.
- Tarfala har just nu 23 meter per sekund i byarna och medelvinden ökar undan för undan nu. Så det här kommer nog i eftermidda så ladda upp med långkallsonger och värme ljus gott folk:-D

Inga kommentarer: