måndag 11 mars 2024

Vinterparken Skuleberget




Man få passa på medans solen skiner, idag var det lite mer vår i luften så jag tog cykeln ner till Gällstasjön Vinterparken och cykla på isen. Vart kanon där nere man kan gå,åka skridskor,skidor runt sjön. Sen tog ja svängen runt Näs ,vägen var ok det hade tina fram grus på vissa ställen och ibland var det isigt Medans jag cyklade kom ja på en ide varför finns det inte portabla vindkraftverk som kan ladda elcyklar. Vindturbiner på cykeln som ladda till en generator som ladda till batteriet och på så sätt så spara man ström. Problemet är att få jämn ström,risken finns att det kan bara säga tjoff om man cyklar när det blåser mycket motvind så är det fulladdat på ett par minuter. Då skulle man kunna stänga av vindturbinerna med en knapp och att ett lock täcker dom. Det skulle kunna vara möjligt att den är gömd att man veckla fram den när det blåser och att man står still och ladda. 

Har sett små vindturbiner som är otroligt vindkänslig som skulle kunna trycka i bra med ström i litium batterier. Det är sci fi men vi är i den tiden ingenting är omöjligt. Vi skulle ha haft free energi nu om forskare ha fokuserat på rätt saker inte bara på att tjäna pengar. Det hade vare häftigt ska kolla med några kontakter på fabriker om det är möjligt, de gillar crazy idèer dom är så sjukt duktigt i Kina. Det finns de inga hemligheter utan de bjuder in andra tillverkare som får kopiera modellen och förbättra den och på så sätt blir det bara bättre och bättre. Som om en fabrik gör en snygg cykel med tjusiga detaljer men har omodern display.
Så då ta man det bästa av den och förbättra osv osv tills man har en super hoj.
 
Visst vissa grejer kan det vara patent på men man kan göra nått liknande men inte exakt samma.
Såg att nu på Onsdag och Torsdag att det ska snöa VOJ den här vintern känns lång. Kört ett träningspass på ca 20 min med Flowlife tanken medans ja kollade på Alan Walker live, (Norrländska kommer här) Tjejen håll på baka å kattern sitt på borde jora satte thats life man få håre te mun medans man träna de e ba gilla läget haha. 


Inga kommentarer: