lördag 16 november 2013

Dunderglögg

Gjort egen glögg på 5 liter svagdricka den ska tydligen bli go,bli den halvten så god som den lukta när den jäs lär man bli nöjd. Jisses va gott de lukta man bli sugen på glögg lukte riktigt jul om den:) Here is da recept..
Bli väll ca 5 liter när den e klar och landa kring 12-15%
Vissa säg att man ska röra om 1 gång varje da men vissa säg att de inte behövs på olika bloggar mm ja tro de inte behövs för de jäs på fint å låt man den stå orörd i 4 veckor så gå de nog bra. Sen ta man en hävert och he i flaskor med kork ba hälle upp.
Hade ett rep runt plasten innan ja kom på ja dra nå varv me silvertejp,bubbla på fint kom ihåg göra små hål för annars jäs de över. Ha man en stor glasflaska eller plastdunk ere ba köra på om man ha jäsrör. Skulle tro att de gå nog slänga i en vaniljstång med om man vill ha lite vaniljsmak på glöggen:)

Två Dagars Dunderglögg (några flaskor)
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst, 50 g
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt, 500 g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.
 

Inga kommentarer: